Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki » WMA 2012 in Jyväskylä » WMA2012 Suomeksi » Kilpailijat

Kilpailijoiden faktapankki

Tekniset käsikirjat

Liikenneyhteydet

Etäisyys (km)

Lentäen (aika)

Autolla (aika)

Junalla (aika)

Linja-autolla (aika)

Helsinki

270

45 min

3 h

3 - 3 h 30 min

3 h 40 min - 5 h 25 min*

Tampere

150

Helsingin kautta

2 h

1 h 30 min

2 h 10 min - 3 h 25 min

Turku

310

Helsingin kautta

3 h 45 min

3 h 30 min

4 h 30 min - 6 h 30 min

* Suorat yhteydet Jyväskylään myös Helsinki-Vantaan lentoasemalta

Yhteydet

Lentomatkustajat:

 • Finnair: www.finnair.fi
 • Finncomm: www.fc.fi
 • SAS: www.flysas.com
 • Blue1: www.blue1.com
 • Ryanair: www.ryanair.com

Lauttamatkustajat:

 • Tallink Silja: www.tallinksilja.com/fi
 • Viking Line: www.vikingline.fi

Linja-automatkustajat:

 • ExpressBus: www.expressbus.fi

Junamatkustajat:

 • VR: www.vr.fi

Kuljetukset kisapaikoille ja takaisin

Kisapassi mahdollistaa ilmaisen liikkumisen Jyväskylän Liikenteen linja-autoilla kiso-jen ajan. Paikallisliikenteen vakiovuorojen lisäksi on järjestetty ”shuttle bus” kuljet-tamaan kilpailijoita hotellien ja kisapaikkojen välillä. ”Shuttle bussin” reitti kulkee Peurungasta Jyväskylän keskustan hotellien kautta kilpailupaikoille. Linja-auto kiertää myös Harjun stadionin sekä sataman kautta niinä päivinä, jolla edellä mainituilla kil-pailupaikoilla kilpailuja järjestetään. Tikkakosken lentokentältä on kuljetukset Jyväs-kylän kaupungin keskustaan ja takaisin.

Viisumi

Suomi soveltaa Schengenin yleissopimusta viisumeihin. Suomeen tuloa varten viisumia eivät tarvitse EU-maiden kansalaiset, Pohjoismaiden kansalaiset eivätkä viisumivapaiden maiden luettelossa mainittujen valtioiden kansalaiset, jos heillä on hyväksyttävä matkustusasiakirja. Jos Schengen-alueen pääkohde on Suomi, viisumia haetaan Suomen diplomaatti- tai konsuliedustustosta ulkomailla.

Ilmoittautumislomakkeet viesteihin

Yhdestä maasta saa osallistua ainoastaan yksi viestijoukkue jokaisesta ikäsarjasta. Vanhempi urheilija saa osallistua nuoremman ikäryhmän joukkueeseen, jotta joukkue saataisiin täyteen. Maailmanmestaruuskilpailuiden viestikilpailuissa urheilija saa osallistua ainoastaan yhden ikäryhmän viestijoukkueeseen. Joukkue tulee ilmoittaa joukkueilmoittautumislomakkeella valtuutetun joukkueen johtajan kautta TIC:iin viimeistään 7.4.2012 klo 21.00

Ohjeet Chip-ajanottosirun kiinnittämiseen

Kiinnittämisohjeet ajanottosiruun, klikkaa tästä (PDF)

Kiinnittämisohjeet ajanottosiruun video (youtube)

Osallistumisen varmistaminen

Kilpailijan on varmistettava osallistumisensa kaikkiin lajeihin, joihin aikoo osallistua. Kilpailija voi osallistua vain niihin lajeihin, joihin hän on alun perin ilmoittautunut. Jälki-ilmoittautumisia ei oteta vastaan. Osallistumisen varmistus tehdään Rfid- var-mistuskortilla TIC:iin. Aamupäivän kilpailuihin (alkavat ennen klo 10.30) varmistus on tehtävä viimeistään edellisenä iltana klo 21.00 mennessä. Kilpailut jotka alkavat klo 10.30 jälkeen varmistus on tehtävä viimeistään 2.5 tuntia ennen kilpailun alkua.

Varmistuksen tehtyään urheilija saa vastakuitin todistuksena varmistuksesta. Vasta-kuitti tulee säilyttää todisteena osallistumisen varmistuksesta.

Jos kilpailijalla on erityistarpeita osallistumisen varmistuksen suhteen, tulee hänen keskustella niistä TIC:n henkilökunnan kanssa. Mikäli kilpailija päättää jäädä pois kil-pailusta osallistumisen varmistuksen tehtyään, varmistus tulee perua TIC:ssä. Mikäli kilpailija ei ehdi perua varmistusta TIC:ssä, tulee hänen käydä peruuttamassa osallis-tumisensa Call Roomissa. Mikäli urheilija ei peruuta osallistumistaan asianmukaisesti, ei hän voi jatkossa osallistua muihinkaan lajeihin kisojen aikana.

Urheilija varmistaa osallistumisen kuhunkin lajiin vain kerran, ennen kunkin kilpailun ensimmäistä kilpailukierrosta tai viisiottelun ensimmäistä lajia. Puolivälierissä, väli-erissä sekä loppukilpailuissa osallistumisen varmistusta ei tarvitse tehdä enää uudel-leen. Mikäli kilpailijalla on todellinen syy jättää saavutettu semifinaali tai finaalipaikka juoksulajeissa käyttämättä, on kilpailija velvollinen ilmoittamaan siitä TIC:iin 30 mi-nuutin kuluessa jatkopaikan saavuttamisesta. Mikäli urheilija on estynyt tekemään ilmoituksen jatkopaikan saavuttamisen jälkeen, ilmoituksen voi tehdä TIC:iin tai fi-naalien kohdalla viimeistään Call Roomiin. Mikäli ilmoitusvelvollisuutta ei täytetä, ko. urheilija suljetaan myös muista lajeista.

Myös Non- Stadialajeissa mukaan lukien puolimaraton, kilpakävely, maastojuoksu sekä ulkoheitot, tulee urheilijan tehdä varmistus TIC:iin Rfid-varmistuskortilla.

Avajaiset

Avajaisjuhlallisuudet pidetään Sokos Hotelli Jyväshovin hoviraitilla. Avajaiset ovat maanantaina 2.4 alkaen klo 19:30. Avajaiset alkavat joukkueiden marssilla kävelykadulta Hoviraitille. Joukkueesta marssille osallistuu lipunkantaja sekä korkeintaan viisi urheilijaa. Kokoontuminen avajaismarssille tapahtuu 19:15 Kauppakadun ja Asemakadun risteyksessä kompassilla.

Urheilijajuhla

Urheilijajuhla pidetään Jyväshovissa torstaina 5.4 klo 19. Lipun hinta urheilijajuhlaan maksaa 35 €.

Päättäjäiset

Päätösjuhla pidetään Hipposhallissa sunnuntaina 8.4 välittömästi viimeisen kilpailulajin jälkeen. Tilaisuudessa luovutetaan WMA:n lippu seuraavalle kisajärjestäjälle Unkarin Budapestille. Urheilijat ja katsojat seuraavat päättäjäisiä katsomosta.

Ympäristövinkkejä

Lue ympäristövinkit täältä

Dopingtestaus

Järjestelytoimikunta (LOC) hoitaa dopingtestit, jotka tapahtuvat IAAF:n / WADA:n / WMA:n sääntöjen mukaan. Urheilijoilla tulee olla voimassa oleva IAAF:n erivapaustodistus (Therapeutic Use Exemption, TUE), mikäli he käyttävät urheilussa kiellettyjä aineita tai menetelmiä sairauden hoitoon. Hakemuslomakkeen (Application Form) saa IAAF:n / WMA:n nettisivuilta tai kansalliselta liitolta.

Urheilijoiden, jotka ovat saaneet todistuksen omalta kansalliselta hallintoelimeltä, täytyy toimittaa täydellinen hakemuslomake Dr. Pier Luigi Fiorellalle (Italia) ENNEN 3.3.2012. Dr. Pier Luigi Fiorella on nimitetty hoitamaan nämä hakemukset WMA:n puolesta.

 • Dr. Pier Luigi Fiorella
 • Via Orlandi 3
 • 40068 San Lazzaro (Bologna)
 • Italy
 • Puhelin: + 39 33553006998, Fax: +39 051452187
 • E-mail: pierluigi.fiorella@tin.it

Tärkeitä lisätietoja saa WMA:n nettisivuilta

www.world-masters-athletics.org

Lääkintäpalvelut – Fysioterapia

Ensiapupalvelut toimivat Hipposhallissa, Harjun stadionilla, sekä maraton- ja kävelyreittien varsilla. Kilpailuiden aikana lääkintä- ja fysioterapiapalveluista vastaa LIKES Mehiläinen Urheiluklinikka. Joukkueiden fysioterapia- ja hierontatilat ovat varattu lämmittelytilojen yhteydestä (squash kentät).

Kisatoimisto (TIC)

Jyväskylään saavuttuaan kaikkien osanottajien on rekisteröidyttävä kisatoimistossa (TIC = Technical Information Centre), joka sijaitsee Hipposhallissa. Kisatoimistosta jokainen urheilija saa kuvallisen henkilöllisyystodistuksensa näyttämällä rekisteröin-tipakettinsa, joka sisältää akkreditointikortin, kilpailunumerot, hakaneulat, osanoton Rfid- varmistuskortit ja muuta kilpailijoille hyödyllistä materiaalia, jota tarvitset kilpailuasuissa ja viihtyäksesi vierailun aikana.

Kisatoimiston aukioloajat:

1. huhtikuuta klo 14.00- 21.00

2. huhtikuuta – 8. huhtikuuta päivittäin klo 8.00– 21.00.

Palkinnot ja palkintojenjakotilaisuudet

Kaikkien lajien palkinnot jaetaan Hipposhallin edustalla olevassa palkintojenjakoteltassa erillisen aikataulun mukaisesti. Palkintojenjaossa urheilijoiden on pukeuduttava joukkueen viralliseen edustusasuun ja heidän tulee olla palkintojenjakopaikalla 10 minuuttia ennen oman lajinsa palkintojenjaon alkamista. Mikäli urheilija ei saavu palkintojenjakoon, mitali on noudettavissa TIC:stä palkintojenjaon jälkeen. Palkintoja ei jaeta ennen palkintojenjakoseremoniaa.

Ammattivalokuvaaja ottaa kuvia palkintojenjaosta ja kuvia on ostettavissa TIC:stä. Mitalistit saavat diplominsa palkintojenjaon yhteydessä. Diplomien myynti muille sijoille sijoittuneille urheilijoille tapahtuu TIC:ssä. Mitalien kaiverruspalvelu on TIC:ssä. Kaiverruksen hinta muotoutuu kaiverruksen määrästä.

Tutustu Jyväskylään

Klikkaa linkkejä ja lähde seikkailemaan!

Sää

Keskilämpötila huhtikuun alussa Jyväskylässä on 1,4 °C.

Ajankohtaista

5.8.2009 Jyväskylä sai kisaisännyyden vuodelle 2012

Keski-Suomen Osuuspankki

JyväsParkki Oy

Jyväskylän kaupunki

Jyväskylän Kenttäurheilijat

Suomen Veteraaniurheiluliitto

Tuulantei Oy

Mehiläinen Liikuntaklinikka

Helsinki City Marathon

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 • Sivun alkuun